20 Şubat 2014 Perşembe

ŞERİT TESTERE (HIZAR) MAKİNELERİ TAMİRİ

 Bu yazımda marangoz atölyenizdeki şerit testere hızar makinesinin bakımı hakkında bilgi vereceğim.Tabiiki sizler sadece kendi imkanlarınızı kullanarak makinenizi sadece bakım yapınız.Arızalı şerit testere hızar makinenizi profesyonel tamir hizmeti veren kişilere teslim edin.Bizler size bu konuda yardımcı olabiliriz.
                           Tavsiyelerim;
1.Altın kuralımız olan her ağaç işleme makinesinde yapmamız gereken,çalışma bittikten sonra tozu ve talaşı temizlemelisiniz.
2.Üst kasnak ve alt kasnak gresörlüklerinden zamanı geldikçe gres basınız.Gres yağı basmamamız halinde,kasnak rulmanları ileriki zamanlarda aşınarak,aşırı ses ve kasnak şerit kırma hatası verecektir.
3.Şerit testere hızar makinelarinde en çok yapılan hatalardan biride makina ile çalışırken çıkan talaşın makine etrafında birikmesidir.Biriken bu talaş şerit testere hızar makinenizin arka bölümünde altta olan motorunu havasız bırakacak ve aşırı toz yüzünden motorun yanmasına neden olacaktır.
4.Üst kasnak iniş kalkış kızaklarıda tabiiki yağlanmalı tozlu tutulmamalıdır.Aksi taktirde şerit testerenizi değiştirirken aşağı yukarı çalışması gereken kasnak kızağı çalışmaz ve size sorun çıkarabilir.
           Şerit testere hızar makineleri hakkındaki yazacaklarım bu kadar..Bir sonraki yazım ahşap freze bakımları konusunda görüşmek üzere..KOLAYGELSİN..
                                                                                

1 yorum:

  1. benim serit testere üstü cok dısarı geliyor sorun ne olabilir ve toz kanalları erimiş

    YanıtlaSil