21 Şubat 2014 Cuma

YATAR DAİRE TAMİRİ VE BAKIMI

 Bu yazımda yatar daire makineleri tamiri ve bakımı hakkında kısa bilgiler vereceğim.Yatar daire makineleri çift devir yatar daire,tek devir yatar daire ve çizerli yatar daire testere makineleri olarak 3 gruba ayrılmıştır.Bakımla kurtarılamayan ve tamir isteyen makinelerinizle ilgili teknik servisimizle irtibata geçip,yardım isteyebilirsiniz.

1.Yatar daire testere makinelerindeki en önemli unsur 45 mekanizması ve iniş kalkış mekanizmasıdır.Önceki yazılarımdan biri olan 'çizerli yatar daire tamiri' isimli yazımdada bahsettiğim üzre,yatar dairelerinde bakım aynı şekilde yapılmalıdır.

2.45 mekanizması eğer tozlu ve talaşlı çalıştırılırsa olabilecek sorunlar;ölçüde hata ve dönüş dişlisinin çok çok ağır olmaya başlamasıdır.Tabi bu zorlama dişleleri,kamaları ve mekanizmayı bir süre sonra yoracak ve yıpranmaya neden olacaktır.

3.Yatar dairenizde kesim yaparken makine içine dolacak toz ve talaşlarda motor ve mekanizma için sorunlar oluşturacağından,makinenizin içini daima tozsuz ve talaşsız tutmalısınız.

4.Gerektiği kadar olmak üzere,periyodlar halinde özellikle bilya yatakları gresörlüklerinden gres yağı basmayı unutmayınız.Yatar daire hakkında yazacaklarım bu kadar.Sizinde yatar daire testere makineleri ile ilgili aklınızdakileri yorum yazabilir,herkese yararlı olabilirsiniz.KOLAYGELSİN
                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder